Recept IJzerkoekjes
In onze molenwinkel en webshop verkopen we de allerlekkerste kant-en-klare mix maar wilt u zelf mengen? Ook lekker! Gebruik dan dit recept van Rutger!
Bron: Rutger bakt, https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/ijzerkoekjes-recept/
- Voor het deeg
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr witte basterdsuiker
- 75 gr donkerbruine basterdsuiker
- 1¾ tl kaneelpoeder
- ¼ tl zout
- 1-2 el water
- 300 gr Zeeuwse bloem
- Verder nodig
- bloem, voor het werkblad
- boter of neutrale olie, om in te vetten
Glutenvrije IJzerkoekjes boterkoek (niet geschikt om IJzerkoekjes te bakken):
Gebruik het bovenstaande recept, maar vervang de Zeeuwse bloem door glutenvrije bloem van bijvoorbeeld Schär (Kuchen & Kekse). Maar let op, je kunt hier dan alleen de boterkoek mee bakken. Koekjes zelf lopen te veel uit.
De boterkoek baktijd is circa 20 minuten op 170 á 180 graden hetelucht. Dit kan per oven iets verschillen. Laat de boterkoek geheel afkoelen voordat u die uit de vorm haalt, anders is de koek nog te zacht en komt deze niet goed uit de vorm.